Visie

 

visie

 

De overtuiging dat men zich veel moet ontzeggen maakt het uit eten gaan niet gemakkelijk. Nochtans is koolhydraat bewust eten : “gezond eten met aandacht voor koolhydraten”. Een dieet dat goed is voor ieder van ons. Mogen wij hier dan nog spreken van een dieet ?

In deze drukke consumptiemaatschappij is het niet steeds gemakkelijk  om tijd en aandacht te spenderen aan “suiker” en wat dit kan inhouden. De grote diversiteit in aanbod en bereidingen bij het buitenhuis uit eten gaan, maakt het tevens moeilijk voor mensen om het juiste content aan suikers te kunnen bepalen in de voorgestelde gerechten.

Nochtans met de nieuwe technieken in glucose meting de nieuwe geneesmiddelen, de nieuwe insulines wordt en is het ook voor de mensen met diabetes nu mogelijk om zonder schuldgevoel uit eten te gaan mits de juiste inlichtingen te krijgen omtrent de nutriënten in de voeding om koolhydraatbewust te kunnen eten.

Waarom is een gezonde voeding dan zo moeilijk? Dit moet beter kunnen! Wat als ……?

Het idee dat niet alleen de afstand tussen koolhydraatbewust eten en het restaurant kan overwonnen worden, maar ook de afstand met het principe “dieet” groeide. Door betere begeleiding, betere voedselkennis en betere inlichtingen omtrent de samenstelling van de bereiding kan dit mogelijk worden.

Het doel om een referentiepunt voor chefs, mensen die gezond willen eten en mensen met diabetes te zijn ontstond. Samen met enkele enthousiaste medewerkers werd de basis gelegd en ZUCSU werd boven de doopvont gehouden in 2014.

De benaming ZUCSU leek ons ideaal: ZUCSU geeft een allusie op suiker door zijn afkortingen van “suikers” in verschillende talen: ZUCker, ZUCchero, SUcre, SUgar ….en op het doel: bezig zijn met suikers.

ZUCSU moet het mogelijk maken om onderlinge contacten te leggen voor dialoog en begrip alsook een platform voor  ieder die gezond wenst te eten .

Christine Pelckmans

zaakvoerder ZUCSU