Omelet met garnalen en tomaten

Dit zijn de ingrediënten voor 1 mooi omelet dat verdeeld kan worden voor 2-3 personen. Men kan naar eigen keuze de vetten beperken door minder boter te gebruiken of halfvolle of magere room. (geen invloed op de koolhydraten) Bv. Gebruik van 50 gr boter en room 20% geeft 1273 kcal ipv  1619 kcal   en 12 gr KH

Porties: 1 Omelet
Koolhydraten: 1619 kcal per omelet
Kcal: 11 gr KH per omelet
Maaltijd: Brunch, Ontbijt

Ingrediënten

 • 2 tomaten
 • 100 g Parijse champignons in fijne schijfjes
 • 1 klontje boter (+/- 80g)
 • 1 kleine sjalot
 • 300 g ongepelde garnalen
 • 4 eieren
 • 2 el gemalen kaas
 • peper en zout

Bereidingswijze

 1. Haal het kroontje van de tomaten en snijd de onderkant van de tomaten kruiselings in, zodat de velletjes er straks makkelijk afgaan. Leg de tomaten 15 seconden in kokend water en laat ze daarna even schrikken in ijswater zodat het gaarproces stopt. Pel de tomaten, snijd in vier, verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes.
 2. Bak de champignons aan in de pan met een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout en voeg de fijngesnipperde sjalot toe. Bak alles nog enkele minuten goed door en haal de pan van het vuur.
 3. Pel ondertussen de garnalen
 4. Klop de room half op.
 5. Roer de eieren los en doe er een klein scheutje room bij. Kruid flink met peper en zout, en meng de gemalen kaas eronder. Houd de pan schuin, hef de bovenkant van de eierkoek op met een pottenlikker, en rol zachtjes op.
 6. Laat boter licht bruin worden in een antiaanbakpan en voeg het mengsel champignons en eieren toe. Roer zachtjes in het eiermengsel tot het brokkelig wordt en doe er een beetje bieslook bij.
 7. Laat rustig (laag vuur) bakken tot de onderkant een koek is, maar de bovenkant nog blubberig.
 8. Leg de garnalen en tomaten erop en werk af met de rest van de fijngesnipperde bieslook.
 9. Houd de pan schuin, hef de bovenkant van de eierkoek op met een pottenlikker, en rol zachtjes op.
 10. Maak bovenaan in de rol een klein sneetje en doe hier een beetje gekruide zure room in.”